woensdag 9 januari 2019

zacht, zachter, zachtst

Een bontjasje is altijd een goed idee, tenminste wanneer het fake bont is natuurlijk. Wat géén goed idee is, is bont verknippen tot patroondelen in uw eigen huis. Wie dat al eens deed, begrijpt wat ik bedoel. Het leek alsof er 100 kiekens gepluimd waren in mijn atelier, djeezes.

sara jas

De lap nepbont kocht ik ooit op een Stoffenspektakel, een paar jaar geleden al. Het lag op een grote hoop, allemaal voorgeknipte lappen van 150 cm aan €10. Ik herinner me dat ik dacht: zo zacht! en besloot dat ik het nodig had voor een jasje. Zoals wel vaker zit tussen het maken van plannen en het uitvoeren ervan héél veel tijd, vooral wanneer ik het betreffende kledingstuk niet echt nodig heb.

sara jas (collage)

Tijdens de kerstvakantie had ik geen naaiplannen, maar wel nood aan wat maak-tijd om mijn gedachten van minder leuke dingen weg te krijgen. Dus doorbladerde ik alle LMV's op zoek naar een simpel patroon. Dat vond ik in de jubileum-editie, in de vorm van de Sara jas.


Ervaring met LMV-patronen leert me dat de maten nogal groot vallen, dus ik maakte mijn standaardmaat (38) in de veronderstelling dat dat zeker goed zou zitten. Nu, het jasje past, maar ik had het toch liever iets ruimer gehad. Mijn bovenarmen zit nogal strak in de mouwen vind ik.

sara jas (collage1)

Voor de voering spoedde ik me op een koopzondag naar Huis Van Katoen en koos er een petrolgroene kleur uit. Ik wilde iets contrasterend en groen is één van mijn favoriete kleuren.

sara jas (collage2)

Ik zette er geen ritssluiting in. De Sara jas voorziet dat wel, niet rechtstreeks aan het bont (geen goed idee, een rits in bont) maar aan een extra strookje in een meer toegankelijke stof. Ik vond dat niet mooi aan het jasje, dus ik liet de rits gewoon weg. Ik voegde wel wat extra centimeters bont toe aan middenvoor en zette er metalen haakjes aan. Met de hand, ja. Zucht.

sara jas 1

Dochter 1 paste het jasje en besloot dat het iets voor haar was, dus ik vrees dat ik het ga moeten delen. Want no way dat ik opnieuw een lap bont verknip in mijn huis, fake of niet.


12 opmerkingen:

 1. Schoon, Eva! Ik ben helemaal fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi en zo zacht!
  dat je geen tweede 'bont'jas in je huis wil knippen begrijp ik helemaal. Ik heb hetzelfde idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, super! Zo een ga ik dan niet thuis maar in de naailes maken. Hopelijk heeft er niemand iets op tegen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt hip. Hopelijk stelen de dochters deze niet 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Ik heb al twee jaar zo'n lap liggen en stel het telkens maar uit, uit schrik voor die gepluimde kiekens 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het gevoel voor drama bij die zucht voor het handwerk van die haakjes aannaaien in zo dramaqueenlike :D Mooi jasje lieverd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Maar die gepluimde kiekens... brrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...