zondag 30 juli 2017

totally Georgette

Enkele weken geleden opende Ruth haar Georgette Magasin, het kleinste en bijgevolg schattigste stoffenwinkeltje ooit. Het Magasin is niet écht een winkel maar eerder een aanvulling op de webshop die al langer een begrip was in stoffenland. Of zoals Ruth zelf zegt: "Het verlengde van de blog en webshop, een beetje de toonzaal van Georgette."

Ik ging, zag, voelde en bewonderde. Georgette is immers een stoffenwinkel met enkel en alleen stoffen van de hoogste groene kwaliteit. Stoffen die een unieke en propere stijl beloven, en dat geloof je onmiddellijk. Ik heb me nog geen enkele aankoop bij haar beklaagd, dus ook nu ging ik niet met lege handen naar huis. En met twee van mijn drie aankopen maakte ik een volledige Georgette outfit!

Georgette skirt + top

Om te beginnen maakte ik een maxi-kokerrok met twee splitten. De lichtgrijze stof knipte ik volgens mijn veelgebruikt patroon van de Kirsty uit LMV, alleen verlengde ik hem tot enkellengte. Ik maakte twee hoge splitten om zeker te zijn dat ik niet als een pinguïn zou moeten stappen wanneer ik de rok draag. Stel je voor.

Georgette skirt + top

Ik knipte de tailleband er bij aan maar overlockte hem vast zodat het lijkt alsof hij er apart is aangezet. Geen elastiek nodig hier, hij zit perfect zo.

Georgette skirt + top

Voor het truitje gebruikte ik een geweldig breisel met gaatjes, ik wist meteen wat het moest worden toen ik de stof zag. De stof kromp jammer genoeg wat in de was, zodat ze te kort bleek voor mijn oorspronkelijk plan. Gelukkig kocht ik ook nog een grote lap zwarte stevige tricot die eruit ziet en aanvoelt als boordstof. Ideaal om het truitje aan alle boorden mee af te werken!

Georgette skirt + top

Een patroon gebruikte ik niet. Ik legde een gekocht bloesje op de stof en knipte er eenvoudigweg rechtstreeks rond. Een beetje op goed geluk. Da's durven ja, maar ik had er vertrouwen in dat het wel in orde zou komen.

Georgette skirt + top

Totally Georgette dus, en heel content met deze outfit die perfect is voor Belgische zomers.

Georgette skirt + top

Ga zeker eens langs bij Georgette als je in de buurt bent!


23 opmerkingen:

 1. Lol voor de pinguïn. Gezien de kleurkeuze van de outfit spreekt dat tot de verbeelding. Hoewel de outfit op zich helemaal hartje is, en classy enzovoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag je blouse en dacht direct 'ik moet weten welk patroon dat is'. Beetje een teleurstelling, geen patroon. Ik zou het zo namaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, sorry! Het voorpand is gewoon uit één stuk, met een aangeknipt mouwtje dus. Het rugpand is hetzelfde, enkel de halsuitsnijding is anders.

   Verwijderen
 3. Mooi minimalistisch en toch erg speciaal met die structuur en patroonkeuze. Wauw!! Die outfit zou ik zo kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! Ik heb nog niet durven knippen in mijn aankopen of misschien moet ik zeggen dat ik er nog niet de tijd voor heb gevonden. Ik heb wel met dat zwarte stofje in mijn handen gestaan. Ik vind het leuk dat je ook eens gewoon kan gaan kijken en niet enkel moet checken of Ruth op een beurs staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Simpel maar door die stof toch speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou heel erg van de top! Die wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohlalaaaaaa ,heel schoon !
  Waar is dat winkeltje ergens ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel tof, die stof van dat truitje spreekt me ook erg aan. Ik kende Georgette nog niet, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooie outfit, zo allemaal uit de losse pols!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Georgette Magasin ,nu heb ik het gezien ,ik had niet goed gelezen ..oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb tijdens dat heerlijke weekend exact dezelfde stofjes gekocht! In dat met gaatjes zag ik ook direct een bovenstuk :) Heb jij het gevoerd of kan je nog door de gaatjes kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig zeg! Ik voerde het niet nee, je ziet er nauwelijks iets door.

   Verwijderen
  2. Goed om te weten! Ik ga er zelf niet meteen mee aan de slag kunnen gaan, maar dan weet ik al dat ik niet moet voeren :)

   Verwijderen
 12. I love knit skirts without elastic bands. And the top turned out great! Also the band matches so perfectly! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke, basic outfit in een prachtige kleurencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...