woensdag 10 mei 2017

basic basics

Sinds ik van mijn kleerkast een capsule closet maakte, vind je er nog maar weinig prints meer terug. Ik werd een basic girl, geloof ik, zo ergens rond mijn 43ste. Ik hou me aan mijn basiskleuren (wit, zwart, grijs), vulde aan met roze en kaki, combineer met jeans, en verder loop ik overal met een redelijke boog omheen. Ik heb er geen moeite mee, vooral omdat het het shoppen vergemakkelijkt én omdat ik nu zo goed als alle kledingstukken met elkaar kan combineren. Mijn limiet blijft 50 stuks, ondertussen al bijna 2 jaar, en het is des te langer des te eenvoudiger geworden.

basic tee 2

Een hele inleiding om te zeggen dat ik plotseling nood had aan een grijze T-shirt. Ik (her)telde nog eens al mijn kledingstukken en ontdekte dat er ruimte was, hoera!

basic tee (collage)

Pauli voorzag me van de perfecte viscose tricot in een heerlijke kwaliteit en ik haalde nog eens de Mandy Boat Tee boven. Eerder maakte ik met dat patroon al dit streepjesshirt, dat al na enkele maanden vol gaatjes zat ter hoogte van mijn buik. Voor mij is dat dus echt één van de grootste raadsels éver, die gaatjes in T-shirts, zowel bij mezelf als de rest van mijn gezin duiken ze vrijwel onmiddellijk op. Van waar komen die toch??

basic tee 1

Soit, ik maakte dus een snelle Mandy Boat Tee en zoomde alles om met een rekbare siersteek (mijn nieuwe favoriete manier). Bij dat omzomen was ik aan de halslijn een beetje té snel, waardoor de siersteek op één plaats niet helemaal perfect synchroon loopt. 
Vind ik dat jammer? 
Ja. 
Lig ik daar wakker van?
Nee.

basic tee (collage1)

Ik legde het voor- en achterpand maar liefst 6 cm minder van de stofvouw, want het shirt is een one size en echt wel héél ruim. Té ruim, zelfs voor mijn smaak. De mouwen liet ik zoals ze zijn, die zijn perfect.

basic tee

Goeie basics, ik vind ze onmisbaar. En nu fingers crossed dat die fameuze gaatjes niet wéér opduiken...


30 opmerkingen:

 1. Mooi zeg! Welke steek gebruik je dan juist? Heb het wat gehad met die tweelingnaald ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook joh! Het is een steek die ik niet kan omschrijven, maar moest je een soort van honingraatsteek hebben, dat werkt ook goed. Bij een Brother Innovis 15 is dat bijvoorbeeld steek nummer 12. Google maar eens.

   Verwijderen
  2. aha, meteen een antwoord, zonder mijn vraag te stellen ;)

   Verwijderen
  3. Ahaaa ideaal 😀 heb dezelfde machine. Ik zal het straks eens testen!

   Verwijderen
  4. Ahaaa ideaal 😀 heb dezelfde machine. Ik zal het straks eens testen!

   Verwijderen
 2. Ik dacht altijd dat die gaatjes van een riem kwamen. Of van de knop van mijn broek, want het is altijd op die hoogte dat er gaatjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice ! Dat van die gaatjes, dat ken ik ! Vreemd genoeg alleen bij mezelf. Nu ik sinds dit schooljaar niet meer als vrijwilliger werk in de (ex)basisschool van de gruttekes, heb ik het niet meer ! Dus ik denk dat het kwam door een tafelrand in de klas die niet helemaal 'glad' was ... waarschijnlijk die mooie oude houten met haar prachtige patina. Proficiat overigens met de capule closet, ik begin er niet aan, ik krijg dat niet over mijn hart om kleding weg te doen. Zucht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja riemen knopen en aanrechtbladen dacht ik.

  Nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof dat nooit, van die riem of knopen. Vroeger had ik dat niet, nu ik erover nadenk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, maar dat van die gaatjes daar vind je massa's over op het geweldige www hoor! Google maar eens even op "waarom gaatjes in kleding"😁

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij bleek het te liggen aan het ritsje van een waszakje dat mee de was inging!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi shirt !! En de gaatjes zijn wel degelijk van die metalen knoop van een jeansbroek. Sinds ik daarop let van zo geen broeken meer te dragen, heb ik er geen last meer van. Dat, in combinatie met de mindere kwaliteit stoffen, veroorzaakt gaatjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die gaatjes...dat ken ik....er liggen nog 3 zulke shirts van schoondochter op herstelling te wachten.
  Die gaatjes zijn een combinatie van 3 factoren ( mijns inziens):
  -Iets wat hard is ( knoop ; rits ;) wrijft
  -tegen de rand van het bureau ; de tafel ; het aanrecht
  -de stof is een enkel gebreide tricot (viscose ; dunne katoentricot). De kwaliteit doet niet steeds terzake ; ik had al zeer goedkope en zeer dure shirts en topjes met 'mystery holes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! En chapeau dat je blijft volhouden. Deze naai verslaafde dame begint al te zweten bij het idee. Al geef ik toe dat ik gewoon teveel heb. Reken je oude kledij die enkel nog goed is om te poetsen/verven ook mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh, ik poets in mijn gewone kleren en verfwerken besteed ik uit aan de Husband. Maar nee, volgens 'de regels' horen zulke dingen niet bij die 50, sportkledij en feestkledij ook niet trouwens.

   Verwijderen
 11. 't is waar wat je schrijft van dat combineren, het blijft hier een struikelblok. Maar ik hou zo van die felle kleurtjes en kleurrijke printjes! Jij staat hier ook gewoon super goed mee, ik zou datzelfde effect niet bereiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oh ik v-ban fan! Ik moet zeggen, ik heb mijn kast ook eens zeer drastisch opgeruimd maar onder de 50 stuks kom ik niet :) En ik ben zeer geëvolueerd van kledingstijl de laatste jaren. Van immens kleurrijk en zeer retro naar overwegend zwart en strak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi!!! Ik moet eens tellen hier, vrees ik, hoewel dat nog best meevalt (hoop ik ;-) ). Merci voor de motivatie om me aan de kleerkastopruim te zetten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor die gaatjes te voorkomen kan je ter hoogte van je broeksknoop een stukje vlieseline strijken. Dit zorgt ervoor dat de stof op die plaats wat steviger is. Werkt ook echt! Dit kan je ook gebruiken om die tshirts te repareren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo eenvoudig van model en kleur en toch zo vrouwelijk en stijlvol. Toppertje dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb die gaatjes ook, niet in mijn eigen kleding, alleen in de shirts en truien van mijn werk. Die zijn gemaakt van goedkope tricotstof, stugge metalen knopen aan de bijbehorende broek en dan 8 uur achter (c.q. tegen) een balie aan staan per dag.
  Ik heb ze nooit in mijn eigen kleding, dus het moet echt wel aan de kwaliteit van de bedrijfskleding liggen, het zijn geen motje o.i.d. (zou ook wel frappant zijn als die altijd op dezelfde plek toehappen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als alle basics zo mooi zijn... echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waw, ik bewonder jouw volharding met je capsule closet. Ik zou dat nooit ofte nooit volhouden. En wat een prachtige basic maakte je hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gaatjes in je tricot kan ook komen doordat je wasmachine niet helemaal waterpas staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kom hier via je post over je capsule kleerkast. Erg mooi t-shirt, vind ik. Maar one size zou dat nog groot genoeg zijn voor XXL?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annelies, dat patroon is heel ruim en bovendien nam ik het nog eens 2x 6cm in. Dus, ja, ik denk wel dat dat voor XXL nog kan. Gewoon eens nameten misschien?

   Verwijderen
  2. Annelies Vansantvoet22 oktober 2018 om 11:44

   Ik downloadde het en het is nu in 4 verschillende maten, waaronder xxl!Ik ben nu aan het knippen!

   Verwijderen
  3. Oh dat is goed nieuws! Dat bekijk ik ook eens dan. X

   Verwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...