woensdag 22 maart 2017

komaan, zon!

Toen ik vorige week de lente in sprong, was ik teleurgesteld dat die lente een dag later weeral herfst werd. Maar ik liet me niet doen, een zomerse blouse werd genaaid en ondertussen ligt er nog meer voorjaarsgerief klaar om in mekaar gezet te worden. Eat that, rotweer!

Vandaag zag ik toch weer een streepje zon, en laat ik jullie met plezier die derde T-shirt zien die ik vorige week nog een beetje verstopte voor jullie. Het Stoffenhuis bood me een botanisch tricootje aan, en ik zag er meteen een Billie in. Ik heb het wel voor die botanische trend, dat konden jullie een hele tijd geleden hier ook al zien, met een twinnende Husband en Zoon. Of hier, met mijn drama-tas.

tropical Billie (close1)

tropical Billie

Omwille van de wat donkerdere kleuren zie ik hier eigenlijk ook wel een longsleeve in voor de herfst, of de binnenkant van een al dan niet omkeerbare Ole. Mogelijkheden te over met zo'n coole stof, denk ik zo.

tropical Billie (collage)

De zoom werkte ik nog eens af met mijn tweelingnaald. Curieus hoe lang hij zal houden, ik vond nog steeds geen echte remedie tegen het knappen van die naad door trekgrage jongenshanden...

tropical Billie (close)

Ik stop er trouwens nog niet mee, met de groene-bladeren-stoffen. Hier ligt nog het één en ander klaar om helemaal in junglesferen te komen de volgende maanden. 
Komaan, zon!


23 opmerkingen:

 1. Ik moet precies eens naar Aarschot afzakken... weeral zo'n mooi stofje !
  Hoera voor botanische prints !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi Eva en een tip voor die knappende tweelingnaald: of je spaart voor een coverlock (sinds ik hem heb, vraag ik mij af waarom ik dat niet vroeger gedaan heb :-) ) of je kiest voor een stretchendes steek ipv een tweelingnaald. Ik gebruik nog al een honinggraadsteek of zo. Stretched lekker mee en zie nog tof uit ook :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip, die honingraatsteek! Volgende keer test ik die zeker eens uit.

   Verwijderen
 3. Een echt stoer jongensshirt !
  Helemaal trendy : dat stofje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, zeg! Ik heb de tweelingnaald om dezelfde reden opgegeven en gebruik nu ook een stretchsteek. Die valt eigenlijk amper op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik haatte die knappende zomen van de tweelingnaald en kocht enkele jaren geleden een coverlock. Zalig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Billies blijven toch leuk, hè. Mooie stof. Hier ook geen tweelingstiksels meer...maar een rekbare siersteek met een enkele naad. Sindsdien geen problemen meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig stofje!
  Mijn tweelingstiksels geven meestal enkel bij mij een probleem. Zou ik te trekgraag zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi!!! En fijn om te lezen dat die knappende tweelingstiksels niet alleen bij onze zoon voorkomen 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf dus fan van deze T-shirts, hé ! Keischoon ! Maar ik heb tot mijn spijt moeten vaststellen dat mijn 12- en 14 jarige mij daar niet meer in volgen. Gelukkig gaat jouw zoon hier wel nog in mee, want kijk eens hoe schoon hem dat staat ! Maar hey, ik mag nog altijd sport t-shirts voor mijn jongens maken en kan mij neerleggen bij deze deal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel mooi! Ik heb met mijn ene tweelingnaald met grotere afstand tussen de naalden geen problemen (oké geen jongenshanden hier ;-) ) maar de smallere dan weer gegarandeerd wel... die smallere gebruik ik voorlopig dus alleen maar om de hals door te stikken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh tof! Ik had al een vermoeden dat jij dat stofje zou kiezen ;-)
  Staat hem heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik stapelde ook wat botanische dingen op ;).
  Beide Khadetjes zijn hier nefast voor tweelingstiksels - ik kocht een coverlock, maar zelfs die vermorzelen ze. Ik schakelde onlangs zelfs weer over naar een gewone tweelingnaald, maar goochelde nog meer dan anders met de spanning, op hoop van zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een tip voor je coverlock: gebruik eens seraflock op je onderdraad ... hierdoor gaat je stiksel veel meer mee-rekken. Ik gebruik seraflock ook op de 2 grijpers van mijn gewone overlock als ik een shirt volledig met de overlock maak en dit hebben ze hier nog niet kapot gekregen :-) :-)

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor de tip Sincha... maar er zit seraflock op mijn onderdraad ;). Het ligt écht aan de kinderen vrees ik.

   Verwijderen
 13. Prachtig Eva , de stof en het model...
  Ik gebruik ook geen tweelingnaald meer , altijd gebroddel .Nu geef ik gewoon twee evenwijdige stiksels met een stretch steek , sindsdien geen problemen meer .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. geweldig, dit staat hem ook heel mooi,
  laat de volgende blaadjes-stof maar komen :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig! De binnenkant van een Ole, dat zou ook echt mooi zijn! Enne, hier geen problemen met tweelingstiksels...

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...