maandag 20 maart 2017

bella bellah blouse

Sincha van Het Stoffenhuis gaf me een paar weken geleden de kans om wat moois uit de nieuwe lentecollectie stoffen uit te kiezen. Na heel wat wikken en wegen ging ik voor een prachtige crêpe met botanische print. Heerlijk zomers, en al zeker in zo'n vloeiend stofje.

bellah blouse 2

Alleen deed die stof qua kleur echt nìks met mijn vel. Ze staat me niet, punt. Dus hoe mooi ik ze ook vind, selfish sewing ging hier niet gebeuren.
Enter de Dochters met hun chocoladevel. Het duurde welgeteld één seconde om de goedkeuring van Dochter 1 te krijgen. En ze was duidelijk: het moest een hemd worden.

bellah blouse 3

Toen ik mijn roze JAT aan jullie toonde in de herfst vertelde ik al over Annika en haar online patronenshop. Als één van haar ambassadeurs krijg ik dus in preview de patronen uit haar webshop te zien. En alsof het zo moest zijn verscheen de Bellah blouse van Prülla plots op mijn computerscherm.

bellah blouse (collage1)

Eén plus één is twee, dacht ik,  en nog dezelfde dag bezorgde Annika mij het patroon en kon ik aan de slag.

bellah blouse

Ik kon alleen maar glimlachen tijdens het maakproces: een stof die zalig verwerkt en een patroon dat niet ingewikkeld is en op een paar uur in mekaar zit. Handjes in de lucht!

bellah blouse 4

De knopen zijn fake want de blouse gaat gewoon over het hoofd aan en uit. We twijfelden even, de Dochter en ik. Maar ze zag al snel aan mijn gezicht dat knoopsgaten maken niet mijn favoriete bezigheid is (toch altijd een beetje stress voor de goede afloop daarvan).

bellah blouse (collage)

Ik deed een alternatief iets aan de halflange mouwen. Het patroon voorziet elastiek in de zoom maar ik maakte er een lintje aan met - alweer - een fake knoopje.

Jammer genoeg is deze botanische crêpe al uitverkocht bij Het Stoffenhuis, maar omdat Dochter 2 jaloers was en ook zo'n blouse wil, bestelde ik ondertussen prachtige alternatieven voor een tweede (en derde - je weet nooit) versie. In het online mapje van dit soort stoffen staat trouwens nog meer moois!

bellah blouse 1

Woensdag laat ik jullie de Zoon zien in een ander geweldig stofje van Het Stoffenhuis, dus stay tuned!
En voor wie interesse heeft in het patroon van de Bellah Blouse: nog even wachten tot begin april. Ik hou jullie op de hoogte!

24 opmerkingen:

 1. Schoon dat hemd en ideaal zo over het hoofd trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hoi, de lente is daar! En met dit bloesje mag het zelfs eens een dagje wat minder zijn ... want het mooie weer straat gewoon van het stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die plooitjes op de schouders!
  dat geblazen kusje !
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Het staat haar echt prachtig. En hoera voor blouses zonder knoopsgaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi !! De kleuren op haar huid ... schitterend :-) :-). En ik die hoopte dat mijn 'to sew'-lijstje korter zou worden ...hihi (dit patroontje gaat zo in mijn 'die wil ik ook nog maken'-mapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalige blouse, die kocht ik zo in de winkel :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw! Ik denk echt dat ik die direct zou kopen als ik hem in de winkel zag hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hemdsblouses zijn echt mijn ding niet, maar zij komt er geweldig mee weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oooh ik ben helemaal verliefd! Ik kijk al uit naar de komst van dit patroontje! Helloooo selfish sewing!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik 'dochter' hoor, denk ik steevast aan een klein meisje. Dit is al een echte madam, die dochter van je. En wat een geluk heeft ze met een moeder die alles getoverd krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. echt leuk! en wat een gerief, dochters die met alle mooie stofjes staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. die crepe steekt ook mijn ogen uit, ik zie er een blousje in van de lmv voor mezelf, mocht ik zeker zijn dat het mij zou staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, supertof! En het staat haar supergoed, ook in combinatie met dat jeansshortje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. What a fabulous blouse! The print is magnificent. The fit is spot on :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het stofje een tijdje terug ook aangekocht. Was liefde op het eerste gezicht. Vrees dat ik best ook eerst wat zon vang vooraleer ik ermee aan de slag ga! Dit hemd is echt 'Waw'!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig !!!
  Blaaskusje terug ....
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Suuuuper mooi. En fake knoopjes, daar heb ik dus echt waar nog nooit aan gedacht... Ik maar stressen voor die knoopsgaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. prachtig! En hey, al wat gemakkelijk is zo een blouse die over je hoofd gewoon getrokken kan worden! Dan heb je nooit openstaande knoopsgaten aan je borsten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, Eva! Deze is prachtig!
  Nu begint het hier te kriebelen om voor mezelf ook zo'n blouse te maken. Jouw creaties doen wat met een mens!

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...