zondag 8 januari 2017

een kleine ijsbeer

Ergens in de zomer kocht ik bij Madeline tricot van Froy & Dind. Met de schattigste ijsbeertjes. En ja, in het blauw. Dat het een pyjama voor de Zoon zou worden, wist ik. Dat dat weer langer zou duren dan gepland ook natuurlijk. Zelfkennis enzo.

ijsbeer pijama (close-up)

ijsbeer pijama (sleeping)

Enfin, de pyjama kwam er. Hij werd netjes verpakt en onder de kerstboom gelegd. Tot dan liep de Zoon noodgedwongen rond in te krappe exemplaren die ik vorig jaar maakte: deze en deze. Een beetje water in de kelder, daar ligt hier niemand wakker van, maar hij was toch blij met zijn nieuwe en ruimer zittend exemplaar.

ijsbeer pijama (collage1)

Ik maakte de losse broek uit SVDHZ, zoals steeds. Als bovenstuk nam ik de leather sweater uit LMV, maar dan zonder de schouderstukken. Donkerblauwe boordstof haalde ik bij Huis van Katoen, en ook de bijpassende effen tricot vond ik daar.

ijsbeer pijama

Geen ijsbeerknuffels in huis voor de foto, maar de pandabeer nam met plezier die rol over.

ijsbeer pijama (sitting)

Ik moet toch ook nog even kwijt dat die ecologische tricots van Froy & Dind toch wel erg fijne stoffen zijn om mee te werken, moest iemand daar nog aan twijfelen. Ik vond ze daarnet trouwens hier in solden, en hier nog een coupon. Snel!

ijsbeer pijama (collage)


19 opmerkingen:

 1. Ik nam dat stofje gisteren nog vast. Ik denk dat ik je gewoon kopieer. Hoewel een Theohemdje me ook wel erg leuk lijkt in die stof. Maar dat zal dan voor volgende winter zijn, want ijsberen in de zomer, da's misschien wat raar. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de opwarming van de aarde kunnen de ijsberen misschien al wennen aan de zomer ;-)

   Verwijderen
 2. Zo mooi! Die ijsberenstof heeft ook al vaak lief naar mij gelachen maar ik kon voorlopig weerstaan...of toch niet 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh zalig! Ik kende Froy & Dind stoffen niet, maar inmiddels zijn er twee soorten (blauwe) streepjes besteld. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat van die te kleine pyjama's herken ik wel... zoon 1 werd reeds royaal bediend maar zoon 2 heeft ook nog water in de kelder :-( die pyjama van jou is alvast heel motiverend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi bijna te mooi voor een pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahum, ik denk aan de 'melkflessen'tricot, die klaarligt met een Wolf mt134 en voel een deadline opkomen - al zo een slordig half jaar, dus euh, misschien moet ik er maar eens werk van maken? Om maar te zeggen dat ik je versta #schaterlach
  Schoon! En zo de moeite, want zo'n dingen dragen ze wel veel en vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! En ja, dat zijn heerlijke stofjes he!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n pyjama, ik vraag me op dit moment eigenlijk af waarom ik dat nog niet voor mezelf maakte :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh met deze mooie blauwe zou er hier eentje ook heel blij zijn... Ze kreeg helaas net een nieuwe van oma... van Frozen,... acht ja... de volgende maak ik wel weer zelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier toch ook al 1 pyjama gemaakt, die ik nog steeds moet bloggen, maar de oudste wacht nog steeds geduldig. Wij zitten hier met vééél water in onze kelder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vast en zeker garant voor avontuurlijk dromen : zo'n ijsberenpyjama ! mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die ijsberen werden hier vorige zomer ook aangekocht met hetzelfde doel voor ogen ... maar eerlijk gezegd, onlangs bedacht ik dat ik eigenlijk dringender een pyjama kan gebruiken dan zoonlief. Zou ik ?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er heerlijk uit, fijne kleurtjes, fijne print, comfy patroon... Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. lovely and colorful dress. i have also same color dress.We have a great collection of African fabrics. Good quality at lowest price. For whole sell price Visit us hope you guys love them.
  Sequin Fabrics, Whole sell Sequin
  Meba Wo Abrokyere

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...