zaterdag 13 februari 2016

the cool kid

Maanden geleden koos ik bij Madeline de Stoffenmadam een grijsgroene tricot uit. Die tricot moest een comfortabele broek worden voor de Zoon, ik wist zelfs al welk patroon ik daarvoor zou gebruiken: de Randy broek uit La Maison Victor (zomer 2014).

randy sweatpants (sitting)

Dat het zo lang duurde eer ik die broek effectief maakte, lag aan het niet kunnen doorhakken van een knoop. Aan de zijnaad zit namelijk een strook die in een contrasterende stof zou kunnen, en ik kon maar niet beslissen welke kleur ik daarvoor zou nemen.

randy sweatpants (collage1)

Uiteindelijk contrasteerde ik dus niet, en gebruikte alleen zwarte paspelband.

randy sweatpants (detail)

Ik zette boordstof aan de zomen, omdat ik dat mooier vind.

randy sweatpants (close-up)

De broek heeft een laaghangend kruis met een scheve naad, die in mijn beleving niet altijd even mooi valt tijdens het dragen. Al snel kruipt dat kruis omhoog naar waar een kruis eigenlijk hoort, en zorgt dan voor een… tja… bobbel. Een dikke bobbel. Wat nogal raar oogt bij een kind van acht. In my opinion.

randy sweatpants (collage)

Sinds de stoffenwinkel van Nancy en An verwoest werd door een brand, kan ik jullie niet meer doorsturen naar precies deze tricot. Maar geloof me: het aanbod rekbare stoffen werd er niet kleiner op daar! Ik zag al wat van de gloednieuwe winkel, waar jullie vanaf maandag 15 februari weer terecht kunnen voor ongelooflijk veel moois.

randy sweatpants

De Zoon vindt de broek heel cool en supergemakkelijk. Natuurlijk: geen ritsen of knopen, enkel een elastiek in de taille. Bewegingsvrijheid te over ook, met of zonder bobbel.

(stof bij Madeline)

26 opmerkingen:

 1. Ik heb hem ook al twee keer gemaakt en ik blijf die bobbel ook raar vinden. Maar Rik staat er ook super mee dus hij zal ze dragen.
  http://brittenhaarmachien.blogspot.be/2016/01/het-afgelopen-jaar.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof broekje. Ik heb ook nog getwijfeld om die te maken maar koos dan toch maar voor de mini hudson. Die boordstof is veel mooier onderaan. I agree! Er wordt al uitgekeken naar de nieuwe winkel van Madeline, na alles wat ik al zag verschijnen op fb...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte ooit ook eens een "gelijkaardige kruisenbroek" voor de jongste zoon, maar ondertussen werd hij wel gebombardeerd tot zijn favoriete joggingsbroek ! Maar ik deel je mening qua uitzicht. Maar kijk, als zij dat comfy vinden en als de stofkeuze en afwerking al super zijn ... dan nemen we dat erbij he !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan vd Randy ee, maakte die al een paar keer en ook in katoen, de andere helft van den blog heeft het pertang ook moeilijk met het broekske! Toppertje hij ga die afdragen da ge nie kunt volgen me wassen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag dat! Ik was vooral fan van die geruite versie, love it!

   Verwijderen
 5. Het oogt inderdaad wat raar maar ach, super toch dat hij enthousiast gedragen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de bobbel was me idd ook opgevallen! Niet helemaal fan van het 'schuine' kruis denk ik. Maar wel van het stofje en de paspel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stijlvolle jogginbroek maar ik ben toch ook niet wild van de rare naad... Ik ga dan toch maar een ander bobbelloospatroontje kiezen voor mijn 5jarige...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vond het in het boekje al een rare naad maar wel een topmodel zo te zien.
  In die nieuwe winkel zal zeker en vast genoeg joggingstof te vinden zijn, ik kwam er daarnet nog en er wordt nog stof verwacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lol voor de bobbel, en verder, cool kid!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maakte m ook al eens, en omdat ie zo raar valt wordt ie alleen binnenshuis gedragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat zo een comfy broek hier ook wel in de smaak zou vallen. Goh en wat ben ik blij dat de winkel snel weer open is!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer he, maar ik zou me daar dus ook aan storen en niet mee laten buitenkomen... maar ja, niet alles kan geweldig zijn! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh nee, ik zie uw gezicht al voor me als je de bobbel ontdekte. Zo grappig!

  Maar wel een coole broek, lijkt me erg comfortabel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zag de ig-foto en dacht: huh, waarom heeft ze er een schuine v gemaakt, dagatochtrekken! Ben ik blij dat het de schuld is van t boekske 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeg, natùùrlijk is dat de schuld van het boekske! :-)

   Verwijderen
 15. Ik zou al maanden een nieuwe sportbroek maken voor de zoon ... nu ligt de stof al klaar en ben ik op zoek naar een goed patroontje. Het verticaal doorsnijden, dat kan ook bij andere modelletjes hé. Bedankt om je ervaring te delen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo ziet ze er in ieder geval tof uit. Ik twijfelde nog over het patroon, maar ga het dan toch maar laten, want bobbels zijn ook bij vier-jarigen niet echt okee. Ik hoop dat ze toch veel gedragen wordt, want ze ziet er super comfy uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...