zondag 27 december 2015

kleine indiaantjes

Een tipi? Nee gij, dààr begin ik niet aan.
Dixit Eva ongeveer een jaar geleden. Tegen zichzelf.
Maar toen ik op een zondag bij Leontine zat, kwamen mijn nichtjes de tipi daar niet uit. En aangezien ik nog op zoek was naar een leuk kerstkadootje voor hen…
Ik deed wat opzoekingswerk en strandde bij haar: een tipi-review zeg!

tipi

Ik gebruikte haar afmetingen en maakte dus een tipi met slechts 4 stokken. Groot genoeg voor een peuter en een kleuter, me dunkt.

tipi (collage2)

Voor de nodige stoffen trok ik naar Ikea. Niet vooraleer ik vooraf de patroondelen tekende, opmat én berekende hoeveel van elke stof ik precies zou nodig hebben. De bloemenprint staat namelijk in de lengte op de stof, waardoor ik elk tipi-deel in 2 moest knippen en aanvulde met effen witte canvas.

tipi (collage)

Voor de bodem gebruikte ik een streelzacht vachtje dat ik ooit op de stoffenmarkt van Eindhoven kocht en aan de onderkant stikte ik een stuk waterbestendig tafellaken. Om het wat dikker te maken stak ik er een donsdeken tussen.

tipi (collage1)

In plaats van houten stokken (écht te duur) kocht ik in een tuincentrum degelijke plantenstokken en liet de Husband er bovenaan een gaatje in boren. Daardoor kon ik de stokken aan mekaar vastknopen voor wat meer stabiliteit. Ik maakte ook linten aan de bovenkant van de tipi die met kamsnaps aan mekaar vastgemaakt kunnen worden, zo zakt de stof ook minder naar beneden.

tipi (detail)

En als extraatje - wat je niet ziet op de foto's - bevestigde ik bovenaan nog gekleurde lampjes in de tipi. Extra gezellig als het licht uitgaat!

Foto's door mijn broer, waarvoor dank!


18 opmerkingen:

 1. Super leuke tipi waar de meisjes heel veel plezier in gaan hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Blij dat mijn tipi review je kon helpen. Nu moet ik jouw ingenieus ophangsysteem van plantenstokken en stof eigenlijk toevoegen aan mijn review, he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht een tijdje geleden al stof (bij Kwantum, kan je ook koopjes doen), maar tot nu toe ben ik er nog niet aan begonnen. Komt bij op mijn lijstje voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, dat is echt wel een toffe tipi en zo stijlvol zeg !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap in elkaar gestoken en leuk met die stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vroeg het me nog af, hoe het met de tipi ging... en daar is die al! Mooi, de dames zullen er uren plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohhh wat een coole tipi... daar zou ik ook wel willen in chillen :-))) Zo wijs en vree schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof! En helemaal gecamoufleerd, die nichtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Zullen ze ongetwijfeld veel plezier aan beleven... Helaas zou ik niet weten waar ik deze zou kunnen plaatsen in huis want mijn meisjes zouden deze ook kunnen appreciëren...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor alles een eerste keer! Direct een superknappe tipi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ow, wat een mooie tipi! En die eerste uitspraak van jou, daar zit ik nu. Wie weet binnen een jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een tipi? Nee gij, dààr begin ik niet aan (al heb ik er wel al een paar schone gepind die stukken van mensen kosten - is dat het begin?) Wel een zéér stijlvol exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een tipi? Nee gij, dààr begin ik niet aan (al heb ik er wel al een paar schone gepind die stukken van mensen kosten - is dat het begin?) Wel een zéér stijlvol exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi-ke, dat is idiaantje spelen in stijl!!!
  een mooi kado
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...