donderdag 1 oktober 2015

olé olé, eindelijk een ole!

Hoe lang het Zonen 09 patroon hier al lag, no idea. Maar als ik er nù niet aan zou begonnen zijn, dan was het te laat. De allerlaatste maat is ondertussen van toepassing op mijn jongste, en waarschijnlijk ben ik ook de allerlaatste zonenmoeder in heel blogland die een Ole in mekaar stak. Shame on me.

ole

De stof lag hier sinds de zomersolden, ik kocht ze bij Petite Couture. Voor de binnenkant koos ik een petrolkleurige tricot van bij Mon Depot.

ole (opened)

Ik weet niet waarom, maar in mijn hoofd was het maken van een Ole een klus van langere duur. Dat bleek niet zo te zijn, helemaal niet, een meevaller dus!

ole (collage2)

Omdat ik niet van kappen hou, maakte ik de versie zonder. Wat stijlvoller, vind ik.

ole (back)

Ik gebruikte boordstof aan de mouwen en tailleboord. In de werkbeschrijving van het patroon gebruikt Sharon gewoon de stof, maar ik vind de wat ruwere structuur van deze boordstof mooier. Ik knipte de tailleboord niet volgens het patroondeel maar maakte hem breder en minder lang. Hierdoor valt de Ole een beetje minder recht naar beneden. Ik vind dat mooier.

ole (collage)

De mouwboorden knipte ik ook 2 cm breder. Ik vind de originele breedte wat smal op een grotere maat als deze. Maar ook dat is persoonlijke smaak.

ole (collage1)

Toen hij af was, bleek dat hij best nog ruim valt, deze Ole. Ik koos immers voor de standaard maat, en de Zoon heeft duidelijk nog plaats om te groeien. Da's goed nieuws, want dat betekent dat ik vast nog wel eens eentje maak!

ole (close-up)

Mijn eerste Ole dus, het Zonen 09 patroon met de minst conventionele naam. De leerkracht in mij moet zich altijd inhouden als ik naaisters hoor spreken over "den Olé". Hebben jullie dat ook?
Op naar Billie nu!

(buitenstof bij Petite Couture- binnenstof bij Mon Depot)


32 opmerkingen:

 1. 't Is een schoon exemplaar geworden! En deze leerkracht heeft dat ook 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze leerkracht in spe ook!! Ik hield al eventjes mijn hart vast toen ik het begin van je titel las :) Maar zowel spelling als resultaat zijn prachtig! Ik kijk zo uit naar grote Ole, voor Ilias, maar ook voor Broer en voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wacht, zijn er mensen die Olé zeggen?? Hihi :-D
  Wat een mooi exemplaar maakte jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Erg leuk zeg :) En moet zeggen dat ik ook wel van die boordstof ertussen hou...dus gewoon iets smaller geknipt..hoeft van mij ook niet zo recht naar beneden namelijk.
  Trouwens, geen schande hoor, nog geen Ole gemaakt..Hier nog altijd in dubio of ik t patroon uberhaupt zou kopen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag het ook meteen ... hij zal zeker nog even kunnen genieten van zijn Ole ... enne, jij kunt er perfect nog eentje bij maken tegen dat hij eruit gegroeid is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie Ole (en mijn beroepsmisvorming zorgt ervoor dat ik de rillingen krijgen als ik daar geen hoofdletter zie ;)!). Deze zal veel uit de kast komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, dat is het voordeel van zelf dingen te naaien. Alles kunnen aanpassen naar eigen smaak en goesting. Schoon stofke!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Olé, Olé ! Eindelijk :)
  Ik vind jou afmeting van de boordstoffen precies toch ook meer mijn ding. Zo doe ik het volgende keer ook! Voila, daarom moest jij die dus toch nog maken zie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel schoon! En wees gerust, ik probeerde ook de Ole nog niet uit maar mijn zoon is nog maar 20m :-) ik vind deze versie alvast schitterend! En Billie moet je zeker proberen, ik ben nu al fan!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de Ole gemaakt voor mijn zoontje van 16m. http://misssiddebie.blogspot.be/?m=1

   Verwijderen
 10. O ja, ik krijg ook de kriebels als ik iemand over "de olé" hoor praten. Maar bon, los daarvan, ik vind jouw versie super, en ik maakte er ook nog geen hoor - Ernestje past nog niet in het patroon, maar voor Lilith ligt nu eindelijk stof klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is een olijk Oleke geworden, dat van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, hier nog een mama in blogland die de ole nogniet maakte, maar wel al een jaar stof klaar liggen heeft... Uh hum.
  Super mooie ole trouwens! Stofjes zijn mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha ik zeg dus wel Olé :) Bij deze beloof ik plechtig dat ik vanaf nu zal proberen om Ole te zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zonder kap toont het meteen minder "kinderachtig" vind ik, goede keuze! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hupla, wat een pracht van een olé!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah, heel mooi! Ik vind Ole best een gewone naam, ik ken er twee in het dagelijkse leven ;-). Helemaal fan van deze versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tof!! die aanpassingen zijn net zoals ik hem ook liever zie. Thanks, wordt genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. de laatste ben je nog niet, dat patroon ligt hier al veel te lang klaar maar binnen dit en een maand komt er eentje aan... t wier hogen tijd!!!
  Die van jou is trouwens dik in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed bezig! Extreem geval van uitstelgedrag hier... Maar als het is zoals jij het zegt, dat het toch nog rap ineen zit, moet ik er mss toch eens aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je bent niet de laatste hoor. Hier ligt hij ook nog steeds in de kast te wachten. Nu ik jou versie gezien heb, begint het al weer te kriebelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier ligt hij ook nog bij zijn broertjes te wachten. Ik zal hem ook eens moeten maken of Dennis is er te groot voor.
  Wat een knappe stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hier moet hij ook nog geboren worden hoor :), jij maakte een mooie versie in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat heb je weer netjes in elkaar gestikt. Leuke (ijs)pandaberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat heb je dat mooi gedaan zeg! Complimenten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel vreemd dat mensen denken dat ik een patroon Olé zou noemen denk ik altijd ;-).
  Hoera voor de juiste uitspraak en deze Ole. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...