woensdag 21 oktober 2015

hide & seek sweater (kcw #1 - fall 2015)

Zoals elke andere editie van Kids Clothes Week heb ik op voorhand de grootste plannen. Maar een vriendinnenweekend gooide roet in het eten. Niks geplakt, niks geknipt, niks voorbereid. Toch, het opzet: één uur per dag naaien voor je kinderen: daarin slaag ik wel altijd. Ook nu, zonder cheaten dus.

Maandagavond knipte ik de patroondelen uit stof. Ik deed van gemakkelijk, want het papieren patroon had ik al. Ik stikte de paspel al tussen het voorpand en de schouderstukken zodat het voorpand klaar was voor 's anderendaags.
Een half uur voorbij.

hide&seek sweater (close-up)

Dinsdagochtend paste ik de halslijn aan. Ik wilde een hoge kraag om verstoppertje in te spelen. Enter het thema van KCW. Ik maakte de halsuitsnijding breder en knipte op goed geluk een kraagdeel. 
Time spent: 15 minuten.

hide&seek sweater (close)

hide&seek sweater (collage)

Na mijn uitgesteld ontbijt en andere ochtendrituelen stikte ik de trui in mekaar, wat me in totaal nog eens een uur van mijn tijd kostte.

hide&seek sweater

hide&seek sweater (collage1)

Dat uur had beslist korter gekund had ik niet zo zitten knoeien met de knoopsgaten in de kraag. Knoopsgaten in sweat of tricot: geen goed idee. Ik moet me dringend bekwamen in het inkloppen van nestelogen. Iemand die me dat eens wil leren?

hide&seek sweater (collar)

(sweaterstof bij Kersenpitje - boordstof bij Den Depot)

32 opmerkingen:

 1. Ik sloeg ook al ns nestelogen in tricot, maar die bleven toch ook niet zo goed zitten. Dus die tips zijn ook hier welkom! Toffe sweater

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig he, die hoge kraag. Mijn zonen zijn er ook zot van. Bij nestelogen verstevig ik eerst plaatselijk extra. De wederhelft maakt dan eerst een gaatje en slaat dan de nestelogen erin voor mij. Uitbesteden dus, dat jobke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je nestelogen in tricot wil slaan, moet je ervoor zorgen dat je niet-rekbare vlieseline aan de achterkant strijkt. Anders valt het nesteloog er meteen weer uit. ik gebruik meestal H250. Wel een keileuke trui! Zo zou ik er ook wel één willen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfde zielen, zelfde ideeën! Ik naaide zondag nagenoeg dezelfde sweater voor de zoon! Alleen nog een touwtje en ik kan eindelijk weer eens bloggen ;)
  Ja, zak gerust eens af naar onze home -town. Dan zullen de mdh en ik dat eens samen demonstreren, ja, ja teamwork hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe niet meer mee aan dat inkloppen. Heb me vorige week een variotang gekocht en nu steek ik ze erin met de tang! Wat een gemak! Geen hamer meer voor mij!
  Leuke trui! Zou ik ook wel kunnen gebruiken in mijn koude klas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor nestelogen moet je bij Riet zijn. Ik ben daar een complete sukkel in, dus ik ga altijd voor de veilige knoopsgaten (die bij mij eigenlijk wel altijd mooi lukken). Maar nestelogen zijn wel heel erg tijdbesparend, waar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha! Die zal ik dan een keertje lastigvallen zie… Morgenavond Naaikaffee, ik eis meteen een nestelogen-les op bij haar :-)

   Verwijderen
 7. Zalig toffe trui. Het inkloppen van nestelogen is hier de job van bomenman ;) Ik hoop toch ook nog een klein naaiselke te fabriceren voor de kids deze week. Maar nog zo veel andere plannen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nestelogen, vind ik wel gemakkelijk, al doe je dat best niet op je aanrecht. Dat heb ik al mogen ondervinden :-/ Leergeld noemen ze dat zekers. En niet cheaten, bravo seg ... ik wist niet dat gij zo een braveke zijt :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige trui. Ik maakte laatst knoopgaten in tricot en dat is goed gelukt. Heb wel eerst verstevigd met vlieseline H200.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! En als je iemand hebt gevonden om die nestelogen te demonstreren dan ben ik ook graag van de partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. die zit er heeeerlijk uit! Tof stofje ook...heb ik hier ook nog vd jongste dochter (nadat de oudste dochter hem afkeurde *zucht* )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niet dat ik het ooit probeerde, laat staan kan, maar dit zou een goede methode te zijn om toch knoopsgaten te stikken in tricot : http://polkadotjes.blogspot.be/2011/07/tips-voor-knoopsgaten-in-tricot.html
  Nestelogen gebruuikte ik ook nog nooit ....
  Ik moet duidelijk nog veel leren.... (jeej!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tof gemaakt en jammer genoeg geen tip ivm nestelogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een zalige trui, ik zou daar ook wel in willen wegkruipen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie trui! Inderdaad zoals mamasa sewing zegt eerst wat vlieseline eropstrijken dat helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi! Wat is dat geel prachtig bij dat mooie donkere velletje!
  Voor de knoopsgaten: scheurvlies aan de achterkant! Works like a charm.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fan van dat verstopkraagje! Ik moet mezelf ook eens zo een struisvogelkraag maken, want ik deed wel al wat voor de kcw week! Nestelogen: nog maar één keer gedaan en dat ging wel. Goed verstevigen, zeker. Enne, knoopsgaten maken door er eerst plakband op te kleven en nadien af te trekken, helpt bij mij ook. En verstevigen binnenin natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hm, ik tekende alleen nog maar een Billie over voor KCW... jouw trui is echt super! Ik sloeg ooit nestelogen in een kaptrui voor Ernestje, en verstevigde toen de sweaterstof aan de achterkant met niet-rekbare vlieseline. Dat ging eigenlijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha....nestelogen, die klopt mijn man erin! Er zijn er al veel geplaatst, mooier ook dan knoopsgaten.
  Prachtige trui!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik durf ook niet beginnen aan die nestelogen... maar het oogt wel mooier... ik zal toch eens die vrees moeten overwinnen, denk ik. Toptrui!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super leuke trui! Nestelogen zijn nochtans makkelijk te maken, verstevigen, juiste 'tsjoepke' op u prymtang en klus is zo geklaard. Gewoon nog eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kloppen? Ik hoop niet dat ik domme dingen zeg, maar je hebt daar toch zo'n tang voor? Ze verkopen dat bij Veritas. En nu ga ik uitgelachen worden, ik voel het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, zie, ja ik was ook een beetje in de war... Ik ken er niks van maar één van de dagen interpelleer ik Riet erover!

   Verwijderen
  2. nee je kan dat idd met een tang doen! Dus no worries, we lachen niet! Wat altijd helpt is een stukje vlieseline plakken waar je nestelogen duwt, of scheurvlies gebruiken voor je knoopsgaten te maken! Zeker ene aanrader, oo kals je in fijne stoffen dat wil maken!

   Verwijderen
 23. Helemaal geslaagd! Die kleur is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jaaaa...die nestelogen....gaat op zich prima met zo'n tang, maar als je een beetje dunne rekbare stof hebt, trek je de stof zó weer onder die 'tandjes' vandaan...Bepaald niet zaligmakend als je het mij vraagt. Ik zeg: scheurvlies!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super resultaat op zo'n korte tijd! Hele mooie kraag, die geeft het geheel een specialere toets.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijke snelle trui! Knoopsgaten en of nestelogen in tricot, dan eerst de tricot verstevigen en niet rekbaar maken door een stukje vlieseline erachter te strijken. Daarna is het appeltje eitje! Echtwaar

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...