dinsdag 23 juni 2015

caravans (kcw #1 - summer 2015)

Deze editie van Kid's Clothes Week kon niet slechter vallen. The week from hell als je in een (middelbare) school lesgeeft. Met bergen examens die verbeterd moeten worden en uren deliberaties. Nog een eindejaarsbal hier en een proclamatie daar. En oh ja, nog wat collega's die op pensioen gaan en moeten gevierd worden. Oudercontacten van 3 eigen kinderen en 20 ouders van andermans kinderen ontvangen. Juffenkadootjes! Schooluitstapjes! Moet ik doorgaan?

Ik zei dus. Kid's Clothes Week valt slecht.
Maar.
Het thema is travelling (I teach British English, so double l ofcourse) en ik had zo'n schone caravannetjesstof in huis dat ik moést en zou.

caravan shirt (back)

Ik verbeterde de hele zondag, tegen de klok. Want maandagvoormiddag had ik een paar uur vrij vooraleer de volgende stapel examens zich aandiende. Een paar uur, dat klinkt als een Gingerbreadje uit Homemade Minicouture!

caravan shirt (collage3)

caravan shirt

Al wilde ik oorspronkelijk een Theo maken, zo'n lapje van Veritas is maar 75 x 100 cm groot. Net te klein dus voor de grootste Theo. En eerlijk is eerlijk, een Theo neemt ook iets meer tijd in beslag. Tijd die ik niet had gisterenochtend.

caravan shirt (close-up piping)

caravan shirt (collage2)

Ik voorzag een klein folieke in de vorm van streepjespaspel. Streepjespaspel zeg, het schreeuwt gewoon zomer. Ik vond ze in verschillende kleuren bij lieve Sofie van Koning Uil.

caravan shirt (sitting)

caravan shirt (collage1)

Dus toch een KCW-project, onverwacht. Een uurtje naaien voor de kinderen per dag zit er deze week niet in, maar wie weet tovert het weekend nog wat extra!

caravan shirt (full)

(stof bij Veritas - paspel bij Koning Uil - biais bij Petit Pan)

42 opmerkingen:

 1. Knap, ik duim voor nog meer verrassings-vrije uurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk patroontje + leuk stofje + leuk paspeltje = leuk bloesje. Jij bent alvast geslaagd :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het si! Het is u toch nog gelukt. Schoon. En ik heb thuis exact dezelfde paspel en stof liggen. Over smaak gesproken ;-) Krijg jij die Gingerbread uit zo 1 lappeke? Ik ging altijd van de veronderstelling uit dat ik daar nooit mee zou toekomen voor een hemdje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, An, dat lukt nét. Uit de breedte van 100cm krijg je perfect de twee voorpanden en het rugpand. De hoogte is dan nog voldoende voor de mouwtjes en de kraag. Net gepast!

   Verwijderen
 4. Mooi gemaakt! Chapeau dat je dat met die drukte gedaan krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blouse en op en top travelling :) ! Dus dit patroon zou goed te doen moeten zijn? Misschien toch eens overwegen. Wel al stofjes in huis die ooit bedoeld waren voor een Theo maar een drempel is hoog he, als t een nieuw patroon betreft, maar om dan toch tot een blouse vd zoon te geraken. Ik ga overdenken, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een eerste hemdje zou ik de Gingerbread nemen, en daarna kan je met gemak aan de slag met Theo. De handleiding van Theo is erg gedetailleerd, dat lukt je vast!

   Verwijderen
 6. Weeral een knappe creatie!Nog eventjes en je hebt samen met je schatten vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Instant vakantie gevoel! Super leuk die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha wat een toeval; ik ben al de hele tijd aan het twijfelen of ik nog iets maak deze week voor kcw. Ik kwam vanmorgen ook het caravanstofje tegen al scrollend in de veritas-webshop en had het als optie genoteerd. Ik zal kcw dan maar laten voor wat het is deze keer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo... kun je na gaan welke bergen jij kunt verzetten als je wel tijd hebt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel leuk met het accentje aan de zak en schouders!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh, dat van die dubbele 'l', wat een flashback zeg, 'k zit terug in 't college....
  Gorgeous shirt !
  Nog even doorbijten en "The week from hell" is weeral voorbij !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Great minds think alike :-D! Hier ligt net hetzelfde stofje klaar om een hemdje te worden... nu ja het ligt daar al een paar maanden 'klaar te wezen' haha. Wat vloek ik nu dat ik er nog geen werk van maakte want dit hemdje ziet er SUPER uit! Ik hou ook van je accent in het borstzakje X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De streepjespaspel is een hele toffe toets. Ik maakte met dit stofje een wolkkussen voor de communie van mijn dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt zo'n zomer/vakantiehemdje, schoon kleurkes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel geslaagd! Hier dezelfde redenering, superdrukke week, maar op 7 dagen moeten er toch hier en daar enkele (half)uurtjes te stelen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai chapeau, onder tijdsdruk zoiets presteren. Meestal begin ik allerhande fouten te maken dan, door de stress ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat mooi <3
  Ik ben Germaniste, hebben we dan dezelfde achtergrond?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ook in de lagere school nog een helse week. Mijn laatste stapel werd gisteren verbeterd. Nu nog de rapporten maken en dan hopelijk ergens een beetje tijd. Hier ligt een ander caravanstofje te wachten. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Knap! Heb hier dat lapje ook nog liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier ligt dat lapje ook al even te blinken. Ik weet wat gedaan. Ik ken het die laatste week. En dan hebben we er ook steeds twee jarigen te vieren....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. being a teacher would be such a hard job! i have so much respect for teachers! the shirt is awesome - i love the piping on the pocket! what a nice touch!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Allé, hier ook een leerkracht Engels (en Nederlands) die The Week from Hell dus maar al te goed kent. Ik naaide niet al te bijster veel, dus... Heel tof hemdje, en merci voor de tip om eerst met Gingerbread te beginnen en dan pas naar Theo over te gaan - Ernestje wordt eindelijk min of meer groot genoeg om aan die patronen te kunnen beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat knap dat je dat in een paar uurtjes en zo mooi kan maken! Wat een geweldig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk gelukt! En in zo'n korte tijd. Vraag mij ook al een tijdje af hoe het nu kan dat juist in de KCW het zo druk is?! Tot nu toe eigenlijk altijd geweest dat het in een van de drukste weken van het jaar viel.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super mooi! Het bandje maakt het helemaal af. Knap gemaakt in een paar uurtjes over.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een heel mooi hemdje en wat ben ik verliefd op de streepjespaspel. Knap werk! Liefs Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dit hemdje ademt zomer en vakantie. Nog 1 week doorbijten jong, en dan welverdiende VAKANTIE!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hier werden net de laatste examens verbeterd, tegen de klok. En omdat ik morgen geen inhaalexamen heb kreeg ik zomaar een extra naaivoormiddag cadeau. Me happy! Even de batterijtjes opladen voor de deliberaties en proclamatie die deze week nog op de planning staat. Over wat er na het weekend nog komt ga ik nog niet denken.
  Super leuk caravan hemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Herkenbaar die laatste drukte einde schooljaar. En dan ook nog tieners die geen tijd hebben om te poseren in die periode. Vandaag schijnt de zon, examens voorbij, ik zal hen eens aan het werk zetten.... nadat ze zijn uitgeslapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk! Die week from hell is hier ook ieder einde academiejaar aan de orde... Thesissen lezen, examens verbeteren, juffencadeau's maken en nog eens 2 zoontjes die einde schooljaar week tracteren (en ieder jaar steeds spectaculairdere taarten wensen :)). Bovendien vertrekken we altijd de zaterdag direct erna op reis, dus doe ik het mezelf aan om ook nog valiezen te moeten inpakken en ja, er zijn ook altijd wel kleren die ik wil afwerken die ik ZEKER op reis zou nodig hebben :). En die nog moeten geblogd worden ook!

  Maar soit, over je hemdje terug. Héél geslaagd! Die gingerbread is idd snel en leuk om te maken. En wat een leuke sandalen zie ik daar op de foto's piepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Zo'n leukerd! Dat zal een welkome afleiding geweest zijn :) Veel sxs met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hihih lieve Sofie v koning uil is mijn vroegere scoutsleidster :) izegem represent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zo herkenbaar! Net thuis van een oudercontact en straks naar de proclamatie van onze 6de en 7de jaars! Wat een mooi hemdje! Het ademt idd zomer!

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...