donderdag 13 september 2018

de maxi herfstjurk

Ondertussen wordt het langzaamaan herfst: kortere dagen, frissere avonden... Tijd voor nog wat herfstgerief op naaivlak. Mijn eerste naaisel, een trui, werd al gedragen en dat zal met deze jurk niet anders zijn.

autumn maxi dress

De stof riep mijn naam bij Huis van Katoen. Echt waar. Zo'n cashmier of paisley print heb ik altijd mooi gevonden en is echt tijdloos. Ik bestelde een hele tijd geleden twee patronen voor maxijurken: de Delphi dress van Named Patterns en deze V9311 van Vogue Patterns. De zomer was me echter te warm om te naaien en ondertussen is het te koud voor de Delphi, maar deze Vogue met lange mouwen leek me ideaal voor de herfst!

autumn maxi dress

Het naaien verliep vlot want het is een zogenaamd 'very easy' patroon. Ik knipte en naaide de jurk op een dag, geen lange dag hoor, gewoon een gemiddelde schooldag. Ik deed wel wat aanpassingen.

autumn maxi dress

Zo tekende ik zowel het rokdeel als de mouwen veel minder breed. Het is echt een giga-jurk anders, super wijd en klaar voor één of andere catwalk terwijl ik er ook gewoon mee naar school wil. En om een idee te geven: de mouwen versmalde ik aan de polsen met nog zeker 30 cm, ik was bang dat ze in geen enkele jas zouden passen anders.

autumn maxi dress

Ik maakte ook manchetten met knopen aan de mouwen (op de luie-wijven-manier trouwens) zodat ik ze kan oprollen voor dagen dat het nog wat warmer is en de jurk meteen ook meer casual toont.

autumn maxi dress

autumn maxi dress

Net zoals bij de Toni jurk deed ik ook hier een poging om ze op 2 manieren te stylen, wat met een beperktere garderobe toch van pas komt. En uiteraard zou ze ook nog met sneakers en een trui kunnen gedragen worden.

autumn maxi dress

Wat die beperkte garderobe (oftewel capsule closet) betreft: zoals ik hier vertelde stapte ik over naar de 2 x 30 regel en dat ging perfect. Voor wie uit de buurt van Leuven komt en interesse heeft in de idee daarachter: op 26 september geef ik een korte uiteenzetting (tijdens Praat voor Dertigers) over het hoe en wat van een capsule kast. Altijd welkom!

autumn maxi dress

(stof bij Huis van Katoen)

10 opmerkingen:

 1. Oh, zalig die jurk! Die komt hier ook op de (ellenlange) to sew lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie jurk!
  In combinatie met het spijkerjasje vind ik hem het allermooist.
  De stof past leuk bij het patroon. Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon gerief!
  En verdorie, nu ben ik net begonnen met Pilates op woensdag ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik klikt even door naar die website van vogue... mohow zeg, zo'n ouderwetse foto's!
  Ik denk dat jij jouw foto's moet doorsturen naar hen en onmiddellijk zullen ze hun verkoopcijfers zien stijgen.
  Die jurk... is gewoon sjiek, trendy en zooooo vrouwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, helemaal eens met Majella (ook niet de eerste keer trouwens). Schone jurk! Spijtig dat Leuven zo ver ligt van Kortrijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai Eva, weeral zo schoon! Jij bent toch het Vlaamse-Bloggers-Stijlicoon voor mij, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merci voor de tip over de dertigerspraat! Ik kom af!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waw, prachtige jurk!!! Moest ik dichter van Leuven wonen, ik kom zeker af op 26 september, want ben wel benieuwd naar zo'n capsule wardrobe.

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...