donderdag 30 augustus 2018

cut & paste

Een maand of twee geleden maakte ik nog eens een sweater voor Dochter 2. Met de effen french terry's van See You At Six was het plan een poging tot colour blocking te ondernemen. Ik zocht en vond een geschikt patroon voor wat ik in mijn hoofd had in de Heather Hoodie van La Maison Victor.

heather hoodie

Wie mij kent weet ondertussen dat ik het hoodie-idee niet zo goed begrijp: dat stuk stof dat daar op je rug hangt te hangen en zorgt voor een bult onder je jas à la Quasimodo, I just don't get it.
Maar mijn kinderen denken daar anders over en zoals het een goede moeder betaamt, komt het geluk van haar gebroed op de eerste plaats. Allez, soms toch ;-)

heather hoodie

Ik tekende op het voorpand een aantal lijnen en knipte daarvan nieuwe patroondelen. Dat ik niet altijd goed nadenk over of die patroondelen ook op een handige manier terug aan mekaar te naaien zijn, dat besef ik gewoonlijk pas achteraf. Typisch. Het betere cut & paste-werk, zucht.

heather hoodie

Ik maakte (na wat nameten) maat 40 voor mijn 14-jarige. De sweater mocht namelijk wat oversized zitten. Duh... Voor mijn 14-jarige is de trui toch wat krap, dus de 16-jarige ging er met hartjes in haar ogen mee lopen. Tegenstrijdig misschien, gezien hun leeftijd, maar Dochter 2 is nu eenmaal wat 'groffer' qua lichaamsbouw, én groter. Maar wees gerust, ik beloofde haar een volgend en groter exemplaar.

heather hoodie

Ik gebruikte als hoofdkleur cathay brown uit de 6de Playtime-collectie, de accentkleur is arctic blue. Aan de kap bevestigde ik bijpassende boordstof, wat in het patroon niet voorzien is maar in mijn ogen een tof effect geeft.

heather hoodie

heather hoodie

Ik naaide de sweater in gezelschap van #teammadeline, wat betekent dat ik rivettenkoningin Annelies nestelogen liet bevestigen in de boord. Samen met een dik touw in - toevallig - hetzelfde arctisch blauw als de accentstof én een elastiek, maakt het van deze sweater net iets anders dan anders.

heather hoodie

De mouwen werkte ik niet af maar worden omgeplooid, erg 'in' naar het schijnt. En tegelijk wat minder werk voor mij, perfect zo.

(stoffen en fournituren bij Madeline de Stoffenmadam)

14 opmerkingen:

 1. oooh echt een leuke en dat koord in de boord onderaan vind ik super, ik denk dat ik dat ideetje eens steel ;-)
  zo'n kap dat vind ik zelf vooral leuk op momenten dat het wat frisser is en ik wat moe ben en helemaal wil verdwijnen in mijn sweater

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, ik ben echt fan!! En die onafgewerkte mouwen maken het plaatje echt compleet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hippe versie.
  Ik maakte een tijdje geleden eentje vr mezelf😉 mr die verlengde ik wel #toonjeleeftijd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is ook een patroon met die lijnen, al ontglipt de naam mij nu even. Maar waarom kopen als je ook zelf kan prutsen, nietwaar? (mijn onbewuste leuze 🙈) Deze vind ik wel zalig! Ik had een soortgelijk model in gedachten voor de AboutBlue-panters, maar zoals zo vaak tegenwoordig bleef het tot nu toe bij idee. Jij wakkerde mijn enthousiasme weer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een patroon van Namedpatterns, de exacte nazm ontsnapt me ook ... is patroon voor trui/jurk

   Verwijderen
  2. De Gemma, als ik het goed heb? Bij de foto dacht ik ook eerst dat je die gemaakt had.

   Verwijderen
  3. Ha kijk, gegoogeld en gevonden! Inderdaad hetzelfde knipwerk :-)

   Verwijderen
 5. deze heeft heel wat weg van de gemma sweater van named, maar dan met kap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onwijs tof is hij geworden. Maar dat zei ik al he. Ik denk dat ik maar eens van cut en copy en paste doe voor mijn 10 jarige dochter. Misschien is een 36 wel al ok voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Ik heb die effen stof ook liggen voor een sweater voor mezelf, met accentkleur het SYAS-lichtroze waarvan de naam mij nu ontglipt. Ik plande de Gemma sweater te maken, dus hij zal nogal lijken op deze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeg, dat is inderdaad gelijkaardig! doén he, ik vind dit heel tof zo en maakte een effen stof toch weer wat anders he.

   Verwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...