zondag 5 november 2017

grillige grids

Elke keer weer moet ik even gaan opzoeken hoe de carreaukes stof van See You At Six heet. Want als mijn eerste gedacht grid is, dan denk ik "nee, het was grill". Waarop mijn brein denkt, "nee dat klinkt teveel zoals die speksmaak-chips, dus het zal dan toch wel grid zijn." Enfin, ik kan het niet onthouden en moet dus altijd even hier ten rade. En ja, het is grill, zoals de chips.

sweaterjurk SYAS (close-up)

De lap die ik op dag één kocht, kreeg niet onmiddellijk een bestemming. Ik dacht misschien aan een pencil skirt voor mezelf en eventueel nog een sweater voor de Zoon. Maar eerlijk: dat ventje heeft meer dan sweaters genoeg dus werd de stof voorgelegd aan Dochter 1. Lang hoefde ze niet na te denken, en al helemaal niet toen ik haar de sweaterjurk toonde uit het look book van See You At Six zelf.

sweaterjurk SYAS 1

Ik nam mijn Awesome Oslo patroon uit Urban Style er nog eens bij, verlengde die tot acceptabele (voor mij) lengte en zette er de overschot van de stof binnenstebuiten aan. Als boordstof dus, want deze stof heeft meer dan voldoende rekbaarheid om daarvoor te kunnen dienen. Ik gebruikte ze zo ook aan de hals- en mouwboorden.

sweaterjurk SYAS (back)

De mouwen knipte ik op een ruime driekwart-lengte, wat ik wel mooi vind. Enfin ja, ik zal eerlijk zijn: mijn stof was op. Weeral. Ik leer het niet.

sweaterjurk SYAS (collage)

In de raglannaden stak ik een lintje dat ik had liggen. Een raar lint, iets met driehoekjes ofzo, geen idee waar het vandaan komt.

sweaterjurk SYAS

Een supercomfortabele jurk, zacht én warm, meer moet dat niet zijn.


20 opmerkingen:

 1. Een heel mooie jurk, ik zou die zo kopen moest die in de winkel liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had zelfs nog nooit opgemerkt dat deze 'grill' heten.😅 Ik zou zo graag onze oudste ook nog eens in iets anders zien dan die skinny met sweater. Zou ik deze eens laten open staan op de pc?? Ja, dat doe ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een jurk om in te wonen! En jouw tekst :-) Hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. awel ik hoop dat ik nog lang mag naaien voor mijn kids ook als ze tiener zijn :)
  het is opnieuw geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super ik toon deze ook eens aan mijn tiener dochter de awesome Oslo is hier niet onbekend, al is het bij ons voor de (tiener)papa 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een jurk die geweldig lekker moet zitten en met gemak de modegrillen aankan, een schoontje! Lucky dochter 1!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie sweaterjurk! En ik twijfelde ook hoor, over grid of grill :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben zo fan van jouw Awesome Oslo! En, zelfde hier met grid, grill, .... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een topjurk, dat ook! En ik was ervan overtuigd dat het grid was...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh tof, die zou ik zelf met plezier dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waar vind ik dit super leuke patroon?! Heb al op de site van See you at six gekeken, maar kan het niet vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de sweater Awesome Oslo uit mijn boek Urban Style, verlengd tot jurk.

   Verwijderen
 12. Wat een geweldige sweater jurk: mooie kleuren en stofdesign. De boorden en het bandje langs de raglanmouw zijn leuke details.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heet die stof echt 'grill'? Ik zou gezworen hebben dat het 'grid' was. Soit. Een keitof jurkje! Lekker warm behalve aan de armen, hihi. Ik had, na wassen, van m'n sanseveria's, ook maar nipt genoeg stof voor mijn trui. Heb de mouwboorden dan maar wat breder gemaakt, want ik moest de mouwen noodgedwongen korter knippen. Gelukkig viel het nog te overbruggen met iets bredere mouwboorden, bij jou zou dat er ietwat belachelijk uitgezien hebben. 😃 Die stof rekt idd supergoed mee he, ik merkte het ook op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooi!! Je dochter staat er super mooi mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan het niet helpen, ik lag strike bij de woorden 'aanvaardbare lengte', oh, de pret die mij over een paar jaar nog te wachten staat #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Staat haar super! En grid, grill, allemaal om het even! Het beestje moest toch een naam krijgen hé! Grill vonden we beter passen bij een lang ruitje.. Onze eerste grill kwam uit in de zomer en het deed wat denken aan de grill van uw barbecue.. Lekker zomers! We hadden hem ook 'tile' kunnen noemen, zoals de tegels van een zwembad! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...