woensdag 1 maart 2017

wafeltjeskatoen

Eén van de plezantst klinkende stoffensoorten, vind ik: wafeltjeskatoen. Soms wil ik woorden tien keer na mekaar zeggen omdat ze zo mooi zijn. Desalniettemin. Hagelslag. Fratsen. Bombastisch. Wafeltjeskatoen. Aaaaaaaah...
Maar wat doe je daarmee, met wafeltjeskatoen? Buiten dan typische babynaaisels maken zoals badcapes en gezellige afdroogdoeken of zoiets. Wel, ik herinnerde me deze blogpost en besloot dat ik dat ook eens snel ging in mekaar flansen: herbruikbare wattenschijfjes!

tussendoor

Een collega gaf een workshop over milieuvriendelijke gelaatsverzorging en hoe die zelf te maken. We werden gevraagd om wat afsluitbare flesjes en potjes mee te brengen, én wattenschijfjes, liefst van de herbruikbare soort. Dus ging ondergetekende aan de slag met dikke, zachte wafeltjeskatoen van Huis Van Katoen.

tussendoor

Deze mintgroene versie heeft een achterkant van badstof waardoor ik geen extra laagje flanel of dergelijke tussen de twee stofdelen moest stoppen, zoals Annelies wel deed. Nadeel is dat die wafeltjeskatoen daardoor best wel dik is en het keren en dichtnaaien van het keergat niet de gemakkelijkste opdracht bleek. 
Mijn kleine rechthoekige schijfjes zijn daardoor niet écht rechthoekig meer. En toen ik grotere ronde versies maakte, eindigde die ook niet bepaald als perfect cirkelvormig. Lekker duidelijk handmade, I like, zeggen we dan!

tussendoor

Wat de milieuvriendelijk gelaatsverzorgende producten betreft: dat was een succes! We reinigden o.a. met kamillethee, scrubden met natriumbicarbonaat, legden een masker met yoghurt en hydrateerden met walnootolie. Mijn gezicht was volledig eetbaar aan het einde van de sessie ;-)

tussendoor

Of in vanaf nu ook zelf al mijn crèmekes zelf ga maken? Mmm, ik weet het nog zo niet. Ondertussen raak ik - na jaren fanatieke Nivea-gebruiker geweest te zijn - stilaan verknocht aan Aesop. Een toevallige ontmoeting met deze verzorgingslijn in een hotel deed me overstag gaan. De producten zijn voor het grootste deel plantaardig, zonder mottige additieven en doen écht hun werk. Bovendien zien die potjes, tubes en flesjes er echt geweldig mooi uit, niet onbelangrijk voor de neurotische estheet in mij. En nee, dit is geen gesponsorde blogpost.

tussendoor

Dan rest er mij nog één ding:
Wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen... 

21 opmerkingen:

 1. Oei, ik ging juist zeggen dat die niet-perfecte rechthoekjes even goed hun werk zullen doen, maar dan wist ik nog niet dat je een neurotische esthetische bent 😓

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'estheet' damn, die autocorrectie hé

   Verwijderen
  2. Oh, maar met scheve rechthoekjes kan ik leven hoor, zeker als de stof mooi is hè.

   Verwijderen
 2. Super! Hier zijn ze ook al even in gebruik. In het boek van Kelly staat veel herbruikbare inspiratie 🙂 Je gaat er lang geniet van hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, toen ik ze aan het maken was heb ik inderdaad aan Kelly gedacht :-)

   Verwijderen
 3. Ferm gemaakt... hopelijk kunnen we ze snel ergens kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon! Misschien moet ik toch een blog starten 'wafeltjeskatoen met hagelslag' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah super tof. Een idee wat ik zeker ga onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu weet ik zo wat ik straks met al mijn overschotjes moet doen nadat ik alles voor de baby heb genaaid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, ik maakte al eens pannenlappen met wafeltjeskatoen ! (en die rechthoeken lukten beter, ah ja, want mijn lappen waren gewoon groter !)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die ronde zien er ook uit als echte wafeltjes. Heerlijk!
  En nu ben ik nog meer benieuwd naar die Aesop producten natuurlijk. Ik vind ze alleen zo duur...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, ze zijn duur. Dus ik ben zeer zuinig op mijn producten en niémand mag er aan komen! En ik heb mezelf wijsgemaakt dat mijn rijpere huid ze verdient ;-))

   Verwijderen
  2. Rijpere huid! Whoehahaha! Volgens mij hebt gij de huid van een elfje!

   Verwijderen
  3. Een elfje?! :-) :-) Hanne, toch!

   Verwijderen
 9. MOOI! Als schoonheidsconsulente is ecologisch werken niet zo vanzelfsprekend... al die watjes... je wil het niet weten... maar hier maak ik werk van!! Misschien ga ik ze wel gewoon overlocken ipv te keren. ;o) ..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind watjes nemen niet leuk... ik krijg er steeds koud van, een verschrikkelijk gevoel. Dat ga ik met zelfgemaakte niet voor hebben! Goed idee!
  Zus1

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag die blogpost toen ook en had dat meteen gepind, misschien moet ik daar ook dringend eens werk van maken. Ik gebruik nog altijd reinigingsdoekjes die al reinigingsmiddel bevatten, van de Aldi. Mijn huid reageert er wel beter op dan op die van Nivea, maar zo veel afval... Ik heb trouwens nog een overschotje liggen van exact dezelfde wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen, wafeltjeskatoen... ;-)
  En Aesop, ja, staat hier al lang op de wishlist, maar ik weet echt niet of ik het kan maken om zoveel budget aan schoonheidsproducten te geven. Laat staan Echtgenoot daarvan overtuigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo

  oh waar zou ik zulke mooie doekjes kunnen kopen?
  Ik ben namelijk herborist in opleiding en ga in de toekomst workshops geven dus ze zouden
  goed kunnen gebruikt worden.
  Ik maak zelf al mijn producten van douchezeep tot dagcrème en nog veel meer
  Vooral met kruiden uit de natuur deze verwerken heerlijk toch
  We krijgen ze van moeder natuur

  Zalige lentegroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of je ze kan kopen, maar zelf maken is zoals je kan zien geen probleem ;-)

   Verwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...