zaterdag 14 januari 2017

rainy days sweater

Een hele tijd geleden kocht ik bij Huis van Katoen een sweaterstof die helemaal representatief is voor  hoe een trieste Belgische regendag eruit ziet. En hoewel ik dat soort weer haat vond ik de stof meteen prachtig.

rainy sweater (back)

Afgelopen woensdag, wat effectief zo'n trieste Belgische regendag bleek te zijn, knipte ik er een leather sweater uit voor de Zoon.

rainy sweater 1

Niets speciaals, deze trui, maar blij dat ik er eentje maakte. De Zoon kreeg een groeischeut en het ontbreekt hem momenteel wat aan truien die niet te krap zitten. Zo'n sweater maken takes no time, alleen vind ik het aartsmoeilijk om toffe stoffen te vinden die niet grijs of blauw zijn.

rainy sweater (collage)

Dus als iemand mij de weg kan wijzen naar coole jongenssweat die niet te kinderachtig is: graag!

rainy sweater21 opmerkingen:

 1. Mooie stof, inderdaad. Toffe trui!
  Ik kom dat nog best veel tegen, stoere jongenssweater. Zal ik een pinterestbordje beginnen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eens benieuwd waar je die vindt, ben namelijk ook al een tijdje op zoek voor mijn 13-jarige zoon. Vind het moeilijk.

   Verwijderen
  2. Ja, Vinkie, doe dat ne keer :-)

   Verwijderen
 2. Het is inderdaad vaak blauw of grijs in de meeste shops. Deze weet me zeker te bekoren! Ondanks de opdruk vind ik het een vrolijke trui.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Momenteel kaki, oker en petrol bij Madeline de stoffenmadam, en ook een coole oranje spikkel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Coole jongenssweat, ben ik ook al tijden naar op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aangezien ik een leather sweater voor mezelf maakte en die de binnenkant van de wasmachine al ontelbaar keer zag wéét ik hoe zalig zo'n trui zit. Topexemplaar!
  (Ps. Kan je zo eens doen van dat je ook kan reageren met een naam/URL? Want ik doe dat hier noodgedwongen via mijn bloggeraccount maar dat ding is al zo lang in onbruik..)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zeggen dat deze alweer zeker anderhalve maand op mijn to do staat 😳.
  Ik heb hier zelf nog een lap bordeaux met grijze ✈, gekocht in de Soldeur (=wild van stof).
  Des gouts et des couleurs, mijn mannen steken bijna uitsluitend in blauw..
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet makkelijk, die tienerjongensstofjes, dat is bij mij ook vaak een hele zoektocht. Deze leather sweater zou door mijn jongens ook nog wel gesmaakt worden! Bij de nieuwe collectie van Den Depot zag ik wel wat mooie breisels (met sweat aan de binnenkant) en toffe mint koraal driehoekjes ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi mooi!! Ik vond in de sweatercollectie van Megan Blue Fabrics wel leuke stofjes die niet kinderachtig zijn. Ik maakte bijvoorbeeld deze sweater. http://lunatiek.blogspot.be/2017/01/alleen-maar-plusjes.html

  En de laatste dagen op andere blogs ook nog leuke stofjes gezien, maar ik weet niet meer van welk merk :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ze wel, alleen zijn ze altijd grijs of zwart of blauw... Mooie sweater wel, die je maakte!

   Verwijderen
 9. heel leuk! lijkt mij inderdaad een moeilijke leeftijd om originele (niet kinderachtige) stoffen voor te vinden. volgens mij zou hij inderdaad nog mooi staan met wat kleur ook maar hangt natuurlijk ook van zijn smaak af
  in ieder geval een hele leuke sweater

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad, sweaterstof is meestal grijs, zwart of blauw... Ik maakte van deze sweat al wel een jurkje voor Sam, maar 't is waarschijnlijk niet erg geschikt voor uw zoon? https://webshop.droomstoffen.nl/product/sweat-bloemen/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier trouwens ook mooie rode doorstikte sweater, ook nog andere kleuren en motiefjes, maar dan misschien weer niet teenagerproof :) https://www.destoffenmadam.be/nl/stoffen/soort-stof/sweater-stof/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel... die soft oker op p. 2 lijkt me helemaal op het lijf van uw zoon geschreven. En die kaki op p. 2 ook... En nog effen oker op p. 4. Goed, nu stop ik met zoeken of ik kieper weer vanalles in mijn winkelmandje :D

   Verwijderen
  2. Ik keek al, en bestelde er twee (toch weer met grijs)... Thanks!

   Verwijderen
 12. Ik maakte met deze regenwolkjes een simple dress voor onze tweeenhalfjarige en heb heb nu precies een beetje spijt dat ik er geen trui voor grote broer uit maakte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nice work. very creative and stunning design. We have a great collection of African fabrics. Good quality at lowest price. For whole sell price Visit us hope you guys love them.
  Sequin Fabrics, Whole sell Sequin
  Meba Wo Abrokyere

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...