donderdag 3 maart 2016

pretty in pink

Weer zo'n hype. Eentje waar ik niet - NIET - aan ging meedoen. Wegens niks voor mij, dat breien. Veel te statisch en al.
Maar toen klopten enkele collega-blogsters op mijn virtuele deur: zo samen gezellig wat zitten breien en babbelen met taart en thee… Of bubbels. Jullie raden het al, veel was er niet nodig om mij te overtuigen. En de Pronte Priemen waren geboren.

knitted cardigan (close-up)

Lies voorzag me van breinaalden en uitleg en voor ik het wist was ik vertrokken. En na 4 weken kan ik jullie met enige trots mijn oh-zo-roze cardigan presenteren!

knitted cardigan

Hij is ongelooflijk zacht en warm. Het garen bestelde ik samen met Joke online en is van het merk Drops (brushed alpaca silk - poederroze) waarmee Isabelle ook al aan de slag ging. Ik gebruikte in totaal bijna 11 bollen van 25 gram en breide met 3 draden en priemdikte 12.

knitted cardigan (collage)

Ik deed er 3 weken over, maar brei niet elke dag. Toen hij klaar was bleken de mouwen te smal en te kort, dus haalde ik de cardigan terug uit elkaar en begon er opnieuw aan. Een beetje op het gevoel. En gelukkig draaide dat goed uit en was hij na een weekje extra breiwerk eindelijk écht klaar!

knitted cardigan (close)

Hij is niet perfect, ik brei niet zo mooi regelmatig als ik zou willen. Maar ik ben zò content!

knitted cardigan (sleeve detail)

Ondertussen hebben de andere Pronte Priemen ook al heel wat breiwerk verricht. Sylvia deed aan twinning, Lies voorzag haar twee dochters van warm gerief en Els maakte de meest stijlvolle pannenlappen ooit! Ik ben superbenieuwd naar wat hier in blogland nog gaat opduiken binnenkort…

Moest je zelf ook zin gekregen hebben: Annick schreef een handleiding uit voor het breien van een Bernadette look-a-like.

En binnenkort geef ik ook weer enkele workshops bij het Huis van Katoen: we maken samen de Marrakesh Mix (7 + 8 maart) en de Saigon Simple (20 maart) uit Urban Style. Interesse? Er zijn nog een paar plaatsen. Meer info vind je hier.


42 opmerkingen:

 1. Oh, al klaar? En dan zo maar uit de losse hand het patroon aanpassen? Gij se krak! Ik heb al wel wol, maar geraak maar niet gestart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai als dat je eerste stuk is chapeau! Ik brei al een vijftal jaar maar het stond op een laag pitje, nu begon ik aan de sjaal uit de nieuwe lmv. Hopelijk is die klaar tegen 2017 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pink is the new mustard, staat je super! En mouwen op het gevoel aanpassen voor je eerste breiwerk, knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon wat extra steken opgezet hoor, niks ingewikkeld :-)

   Verwijderen
 4. Deze pronte priem zit nog steeds maar aan 40 cm breiwerk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ! Ik ben heel erg onder de indruk ! Ziet er chique uit enal !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ferm! Ik ben in het verleden vooral goed gebleken in halve truien...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. suerknap! ik waag me er ook niet aan, zeg ik al lang, maar als ik al dat moois zie verschijnen..... Dat huis van katoen, waar is dat ergens? ik vind nergens op hun website een locatie? En altijd handig om te zien of dat een beetje in de buurt is of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo schoon! Ik ga me niet meer kunnen inhouden, vrees ik.... Ik ging NIET breien, maar nu ik al die mooie resultaten op het net zie, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi! Ik ging ook echt niet meedoen aan de brei hype, en toen lagen er plots priemen en wol in mijn karretje bij de groothandel. Oeps ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan het geloven dat je content bent! Ik nam mezelf voor ook niet mee te doen aan die hype maar ik vrees dat jij me wel eens over de streep zou kunnen trekken met jouw prachtig exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap.. bij mij is dat regelmatig breien geen probleem, maar ik kan de tel niet bijhouden enzo.. hehe, dus meer dan een sjaal zit er voorlopig niet in..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toffe creatie!Ik heb er al 2 gebreid,eentje voor de dochter en eentje voor haar kot vriendin ;-) Ik vind dat fijn om te doen bij tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben blij dat je toch gezwicht bent want het resultaat is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij is supermooi!
  Dat heb ik dus ook nodig, een breiclubje, want op mijn eentje breng ik er niet veel van terecht :p

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben ik dan werkelijk de aller-enige die het been stijf houdt en er NIET aan begint? :-)

  Hij is prachtig, jouw roze bernadette!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wauw, supermooi! ik heb er ook al 1 gebreid maar dit doet me zin krijgen om er nog 1 te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Toch een plezant zelfhulpgroepje werd het. Al n chance dat gij er de echte experts bijhaalde! En jouw vest, pink and fluffy , helemaal jou en perfect in mijn ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor een eerste is deze al wel super mooi! Ik breide vorig jaar wel, maar dit jaar is het er nog niet van gekomen. Veel te veel op mijn 'to sew' lijstje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige vest! Als ik zo'n resultaten zie, wou ik dat ik ook kon breien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Iedereen laat uitschijnen dat breien vrij gemakkelijk is. Zou ik de sprong dan toch wagen? Het kriebelt in elk geval; zeker na het zien van je mooie cardigan. Totally love it! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon dat ik gebruikte is echt héél eenvoudig, I swear. Zo simpel als wat.

   Verwijderen
 21. 3 weken? Da's sneltreinvaart voor breien! De mijne staat al zo'n twee maanden op de priemen en ik heb alleen het achterpand klaar voorlopig. Samen breien gaat waarschijnlijk wel een pak beter vooruit! En Drops is echt een zalig garen-merk, mijn kast zit er nog vol van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We breidden maar 2x samen hoor, een paar uurtjes. Voor de rest deed ik dat een aantal avonden (max. 10), 2 uurtjes per keer of zo. Het zijn dikke naalden he, dat gaat vooruit.

   Verwijderen
 22. Keischoon!! Ik heb hier al twee pogingen liggen waarvan mijn kinderen liefdevol zeggen:" Tis niks mama, we kunnen die truien perfect gebruiken als cape of tent!"....exit breien voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig schoot, staat u prachtig! We love to knit!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een gaaf vest, staat je erg goed! Ik brei eigenlijk nooit, maar als ik het zo zie, wordt het wel verleidelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De trui van de zoon ligt hier half af. Pfffrt. Zo traag. Ik had beter ook naald 12 genomen. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel mooi. Als ik deze trui zie heb ik er al spijt van dat ik afgelopen winter niets gebreid heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Knap! Ik zou niet weten of ik het nog kan, maar het kriebelt wel een beetje als ik al dat moois zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ik vind de trui echt prachtig in dat garen, een vraagje : prikt de wol niet??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het garen is van de zachtste soort ooit, prikt helemààl niet!

   Verwijderen
 29. In de beschrijving die je aangeeft is een ander garen gebruikt, Katia Ingenua. Ik wil Drops Brushed Air kopen (nu 1,50) maar dan moet ik wel het patroon omrekenen. Het je ook een maatvoering of tekening voor de maten (L/XL)? Je zou me er een groot plezier mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...