dinsdag 21 april 2015

foxy sweater (kcw #1 - spring 2015)

Van mijn Spoonflower-avontuur van toen had ik nog een tweede fat quarter over. Geometrische vossen, die al eeuwen mijn ogen uitstaken, opnieuw van Andrea Lauren. Perfect voor het thema van de lente-editie van Kids Clothes Week: wild things. In combinatie met oranje jersey werd ook dit een sweater voor de Zoon.

foxy leather sweater (close-up)

foxy leather sweater

Ik gebruikte deze keer nog eens het leather sweater patroon uit La Maison Victor. Even wilde ik paspel toevoegen aan de schouderstukken, maar bij gebrek aan de juiste kleur liet ik dat plan varen. Er kwam wel een zichtbaar stiksel op de naad, zo wordt het schouderstuk toch extra benadrukt.

foxy leather sweater (shoulders)

Ik verbaas me er altijd over dat zo'n sweater ongelooflijk snel in elkaar zit. Op een namiddag zou je er zo 3 kunnen maken, denk ik.

foxy leather sweater (sitting)

Ik maakte maat 134 (de Zoon wordt acht in juni) en naar mijn smaak is dat nog veel te ruim. Geen erg natuurlijk, zo kan hij hem nog heel lang dragen. Tenminste, als de Spoonflowerstof wat gewillig is…

foxy leather sweater (closer)

Erg tevreden ben ik niet over de kwaliteit. Ik bestelde organic cotton knit en vind die erg stug, nauwelijks rekbaar ook. Vooral aan de halsopening is dat vervelend, want daar moet die net flink kunnen uitrekken. Ik denk niet dat ik snel nog eens de Spoonflowertoer op ga…

foxy leather sweater (collage)

Hebben jullie nog tips voor mooie, kwaliteitsvolle sweaterstoffen?

(vossenstof bij Spoonflower - oranje jersey bij Den Depot)


46 opmerkingen:

 1. Inderdaad een pareltje! Jammer dat de kwaliteit wat minder is. Ik ben zelf geen sweaterstofspecialist, dus kan ik je niet van dienst zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh maar ik ben zo hard fan... dan wil ik ook al kinderen om zo'n dingen te kunnen naaien... Nog een paar maanden geduld en dan is het nog ieniemienie natuurlijk :-). Keimooi... Al begrijp ik ten volle uw frustratie over de kwaliteit van de stof... Dat houdt mij ook altijd tegen bij Spoonflower. Maar kom, ik negeer dat en ga nog eens kijken naar uw topcreatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, en dan kan jij van die ienemieniesweatertjes maken! 💕

   Verwijderen
 3. Mooi stofje, jammer van de kwaliteit. Anders had ik hem zo ook gekocht voor hetzelfde doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer een pareltje! Prachtig die vosjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als we nu eens met zijn allen aan Andrea Lauren haar oren trekken en smeken dat ze haar stoffen bij een betere producent lanceert? De panda's leven hier nog maar ik weet niet of ze het gaan uithouden tot de jongste erin kan :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi gedaan, en een prachtig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hem geweldig! Natuurlijk wel jammer van de kwaliteit! Hopelijk gaat hij lang mee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tofke! En ik ken nog goeie sweaterstoffen... maar das nog heel even wachten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een toppatroon dat nog nooit onder mijn naaimachine vandaan rolde. Misschien wacht ik nog even tot Sharon met haar stoffen tevoorschijn komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig jong! Echt kei tof voor jouw knapperd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige trui! Zelf geen tips over sweaterstof, onlangs op Facebook nog een onderwerp gevolgd over de (bedenkelijke?) kwaliteit van spoonflowerstoffen... Laat maar weten als je wel tips krijgt! Ik las al dat mamasha plannen heeft, dus ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh zo'n mooie trui! Ik maakte hier ook net een Leather sweater voor KCW> hopelijk geraakt hij snel op men blog :-).
  Zo jammer van de kwaliteit van de stof! Je ziet het wel absoluut niet op je foto's... zo knap gemaakt! X Nicky

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooie trui, jammer van de kwaliteit. Moest je er paspel tussen zetten, zou je dat dan met elastische paspel doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed dat hier al eerder met gewone paspel: http://byevamaria.blogspot.be/2014/11/sweater-dress.html
   Geen probleem want op die plaats hoeft de stof niet te rekken.

   Verwijderen
 14. Tja, wat zal ik zeggen. Alles wat je naait is even mooi! En sweaterstof, daar durf ik niet eens naar te kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel knap! Ik vind de vossen zo mogelijk nog mooier dan de leeuwen. Beste sweaterstof dat ik ooit gebruikte kwam van mis-en-plis uitverkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En ik blijk altijd te laat om uit bovenstaande verkopen te putten :(
  Deze versie lijkt op foto perfect ... en alleen de zoon moet nu overtuigd blijven van hem voorzichtig aan en uit te trekken. Zeg maar dat hij er heel 'cool' uitziet in deze sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geen sweaterstoftips, helaas. De vossen hangen hier aan de wasdraad te wachten tot ik mijn schaar erin zet ;). Mooi, hoe je beide stoffen gecombineerd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die Andrea Lauren-stofjes zijn stuk voor stuk zo prachtig, jij maakte weer een heel geslaagde creatie. Ik koop de Andrea Lauren-stofjes bij Kiwi Fabrics en ben wel content van de kwaliteit, zowel van de sweater als de tricot, mss dat zij een andere kwaliteit kiest?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, dat is zo! Maar de keuze bij Kiwi blijft (zoals elders in Belgische webshop) nog steeds beperkt hè. Het zijn vooral die stofbenamingen bij Spoonflower die het me moeilijk maken, en daarenboven wordt de stof er speciaal voor jouw bestelling bedrukt, het lijkt echt geverfd of zo...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ge hebt gelijk, wij willen meer sweaterstoffen (liefst gots en goeie kwaliteit en al...). En die zoon van u staat kleingoed met oranje!

   Verwijderen
 20. Ik heb net gemaild met kiwifabrics, dat is inderdaad een andere kwaliteit dan spoonflower. Wel jammer dat de keuze (nog) zo beperkt is. Misschien moeten we allemaal verzoekjes gaan mailen, zodat ze gericht in kunnen kopen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat oranje past er perfect bij. Ik heb al vaak op het punt gestaan om bij spoonflower te bestellen maar door de stofbenamingen stelde ik het steeds uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. die kleurencombinatie. Ik ben verliefd!!! ik vind het zo moeilijk om op het scherm effen kleuren te kopen. Hij ziet er heeeeel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De trui is alvast meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. So awesome! And foxes are up next for me too!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En ja ze doet het weer! Schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. oh smelt ... ik moet hier dringend eens terug wat actie ondernemen voor mijn jongens! Je werkt wel motiverend en inspirerend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. rek of niet, uw zoon staat er toch maar supermooi mee ! (en zo losjes vind ik dat wel mooi eigenlijk). Ik kocht onlangs mooie lichtgrijze sweaterstof met een glittertje bij Georgette.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. klein leesinhaalmanoeuverke aan 't doen en dan stoot ik op deze geweldige sweater. Op mijn scherm stoort die belabberde kwaliteit niet, maar onder mijn naaimachine komen ze voorlopig niet meer, die spoonflowerstofkes...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb een keer zelfbedrukte stof besteld bij Exprezzit. Was erg tevreden met de kwaliteit. Wel wat dun (dus extra laagje tricot toegevoegd) maar kleurecht en mooi rekbaar: zie http://vera-luna.blogspot.nl/2014/02/snow-in-spring.html

  BeantwoordenVerwijderen
 30. oh jammer van de kwaliteit maar anders wel een schoon exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Super mooi! Dat oranje gaat er prima uit. Ik heb ook moeite met mooie sweater stoffen vinden, vooral de "zomer" versies...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Een pareltje alleen jammer van de kwaliteit. Sweaterstof koop ik soms bij madeline stoffenmadam ofwel op stoffenbeurzen
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Die kleuren staan hem ook super!
  En sweater... dat is heel erg afwachten, vind ik. Net een prachtige sweater gemaakt voor de dochter, maar het kind geraakt er zelf niet in, omdat ze er haar hoofd er niet alleen door krijgt... Nog even in beraad wat ik daarmee ga doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het! De vorige versie met Spoonflowerstof was ook trekken en sleuren om die over zijn hoofd te krijgen...

   Verwijderen
 34. Och, ik was ook zo teleurgesteld toen mijn Spoonflower stoffen kwamen. Ik mocht ook nog even 30 euro aftikken aan invoerkosten. Balen! Ik begreep overigens van een hele leuke designer die ook op die site te vinden is, dan er vanaf oktober iets dergelijks in Nederland komt. Eindelijk hippe stoffen makkelijk bestellen.

  Ik vind de sweater overigens prachtig. Mijn zoon en dochter (3 en 2) zijn erg van de stoere sweaters, dus ik ga het leather sweater patroon ook maar eens aanschaffen en stiekem afkijken bij jouw mooie creaties :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd blij met jullie reacties, dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...